5/11/2010

Bunga Mawar Itu Cinta?

Salam....
Bunga Mawar

Orang bilang bunga mawar itu lambangnya cinta...Romantik gitu! Tapi bagi aku ada bunga yang lebih menarik yang boleh buat cinta interesting...=) Ya...Lain orang lain citarasa...Tapi citarasa itu mesti punya sebab... Bunga kegemaran aku? Cuba teka apa????No No No No! Pandai ja kamu...Salah tu adik-adik....Bunga yang aku suka ialah....Bunga Daisy & Bunga Tulip.. Sayangnya.. Bunga ni susah mau jumpa di Sabah ni...hmmm... Cubalah ada cam ladang teh tu... Tapi apa boleh buat...Nda sesuai bah sama iklim di Malaysia ni...


Daisy

Bunga Daisy dan Cinta? Kalau mawar romantik....Daisy bagi aku chill! sweet! manja! berbunga2! bahagia! ceria! wonderland! love is in the air! Happy mood... Daisy buat cinta itu lebih terbuka... Lebih berwarna-warni... Enjoy gitu... Nda payah control2...Begitulah... Saling menerima bah org bilang...:) Lagi pula... Daisy ni susah dapat... Jadi happy la kalau kena bagi... Banding mawar yang senang dijumpai... Atau mungkin juga aku ni type yang bukan romantik.. Mawar kan romantik....=)

Tulip

Dalam cinta chill2 juga.... Tapi kadang-kadang kena tenang juga.... TULIP.... Banding Mawar....Tulip itu tanda kedamaian.. Cinta ada pasang surut... Tapi kalau kena bagi Tulip... Cair terus aku...(Rahsia penting..Tapi bagus terjumpa bunga ni di Sabah..) Tengok bah... Kelopaknya tertutup (naik ke atas)... Redup mata memandang... Uisehmen! Bila tiba masa barulah berkembang... Super duper likey!

Oklah....Bagi aku pandangan bunga Mawar itu cinta patut diubah... Memang masing-masing ada citarasa..Tapi tiada yang salah kalau bagi bunga lain...Atau mungkin maksud bunga yang di bagi masa bercinta tu ada simbolik yang pasangan tu ja tahu.... Apapun pastikan alasan memberi bunga itu buat cinta seperti BUNGA API.... Cantik sungguh bila pandang percikannya di langit...Terus sampai ke hati...Hahaha! =)

No comments: